40-årsjubileum på 40 platser

Göteborg Film Festival fyller 40 år och firar stort genom att inviga festivalen på 40 platser i Västra Götalandsregionen.

Det blir storstilad invigning med prominenta gäster på röda mattan och en spännande premiär på Draken när Göteborg Film Festival drar igång den 27 januari 2017. I år kommer festivalen dessutom invigas över hela Västra Götalandsregionen – samtidigt.

– Invigningsfilmen är själva kronan i Göteborg Film Festivals program. Det är alltid otroligt stort intresse för att se invigningsfilmen så det är jättekul att vi på det här sättet kan ge ännu fler chansen att se en riktigt bra film. Det blir en massiv filmisk manifestation över hela regionen, och en mäktig start på festivaljubileet, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival.

Invigningsfilmen och invigningsceremonin kommer streamas ut till totalt 40 biografer där biopubliken får chans att se kvalitetsfilm och känna av festivalstämningen.

Josefine Hardstedt är projektledare för nysatsningen:

– Många orter har visat intresse och det är vi väldigt glada för. Redan klara är bland annat Borås, Skärhamn och Skene. Men alla platser är inte spikade än så det finns fortfarande tid att anmäla intresse.

Festivalprogrammet släpps den 10 januari.

För frågor kring anmälan kontakta Josefine Hardstedt på josefine.hardstedt@giff.se eller telefon 0738 - 18 85 00.

draken_foto_sofia_sabel.jpg