Allt om invigningsfesten 2017!

Popmästarna Niki & the Dove är en av liveakterna som tar plats på scen under Göteborg Film Festivals invigningsfest 27 januari. Dessutom bjuder vi på en musikalisk nostalgitripp med hjälp av tidigare års medverkande artister och DJ:s.

Vad är väl en festival utan musik, mingel och dans? Inte mycket och just därför ställer Göteborg Film Festival till med stor invigningsfest 27 januari. Denna gång på Gothenburg Studios på Hisingen. På scen under kvällen står några av Sveriges mest hajpade och omtyckta artister.

Niki & the Dove är den gränsöverskridande popduon med låtar som Mother Protect och Play it on my radio i bagaget. De har tagit välförtjänt plats på både dansgolv och i mångas favoritspellista de senaste åren, och du kan räkna med en färgsprakande scenshow på festivalen. Andra akter på stora scenen är bland annat Wildhart, Slowgold, ILLIAL och DJ Karim & Karam (Karin Dreijer och Maryam Nikandish)

För att fira Göteborg Film Festivals 40 år bjuds publiken också på en resa genom festivalfesternas senaste decennier. Från 90-talet, och den omtalade och älskade Kinski Bar, fram till idag. På "Kinski" hängde de stora stjärnorna tillsammans med göteborgarna under lysrörsbelysning och med skramlande musik från dj-bås i öronen. Den här gången står ett tjugotal av festivalens tidigare medarbetare för musiken.

Ännu en revival blir det när det legendariska festivaltältet breder ut sig på området. Under 00-talet var det där frusna festivalbesökare avnjöt både musik och värme under sena januarikvällar. I dj-båset återfinns bland annat Lindson från The Embassy och Henning från Tough Alliance.

Dessutom blir det tjusig förfest i form av skäggtrimning med Sharper of Sweden Barbershop och styling av hår och naglar i salongen Pretty in Pink.

Just nu har vi Early Bird-pris på biljetten till festen, så se till att fynda en innan årsskiftet!

Välkomna!

Fler artister, dj:s och happenings på invigningsfesten presenteras löpande på Facebook-eventet, och i sin helhet vid programsläppet 10 januari.

invigning_apsis.png