Biopremiär för Ghostbrothers

Den 18 augusti lanserar Draken Film den kritikerhyllade festivalfavoriten Ghostbrothers på bio. Filmen blir den första biograflanseringen under VOD-plattformen Draken Films etikett.

Richard Dinters långfilmsdebut Ghostbrothers blev en publikfavorit under Göteborg Film Festival 2017 - nu lanseras filmen på bio och får premiär på biografer över landet genom Göteborg Film Festivals distributionsplattform Draken Film. Ghostbrothers är berättelsen om två halvbröder som inte träffats på 14 år och deras resa genom Östeuropa där de söker efter sitt ursprung. Den ena brodern är dokumentärfilmare, den andra är schaman och laboratoriechef på Münchens tekniska högskola. När filmen får premiär presenteras den tillsammans med ett retrospektiv med Richard Dinters kortfilmer online på drakenfilm.se. Flera av kortfilmerna har tidigare år visats på Göteborg Film Festival men är idag svåra att komma åt.
– Idén bakom Draken Film är att på olika sätt ta vidare festivalupplevelsen digitalt. När vi nu släpper Ghostbrothers på bio har vi en unik möjlighet att ge filmen ett sammanhang och fördjupning via vår streamingplattform. Richard Dinter är en unik filmskapare som det är väldigt intressant att fördjupa sig i, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.

 

Sedan 2014 driver Göteborg Film Festival VOD-plattformen Draken Film som under de senaste åren tillgängliggjort hundratals festivalfilmer för en publik i hela Sverige via streamingtjänsten drakenfilm.se. Nu tar Draken Film steget vidare och lanserar film på biograf.
– Göteborg Film Festival visar varje år hundratals fantastiska filmer. Tidigare har många av dessa filmer varit omöjliga att se förutom under festivalveckan, men genom Draken Film har vi kunnat ge filmer en chans att nå en större publik online. Nu ger vi även publiken möjlighet att se festivalfilm på bio i andra delar av landet, säger Jonas Holmberg.

Richard Dinters Ghostbrothers har biopremiär den 18 augusti

Ghostbrothers