Brasiliansk torsdag

Brasilien lämnar ett extra starkt avtryck på torsdagens festival.

Missa inte chansen att titta på några av de stora succéerna i den brasilianska filmindustrin just nu. De flesta regissörerna finns också på plats. Kom & träffa dem!

SEASHORE
15.45 // Folkteatern // Dagspris 65kr!
Martin och Tomaz är två unga killar som varit nära vänner men numera inte träffas så ofta. När Martin får i uppdrag av sin pappa att uträtta ett familjeärende i en avlägsen semesterort vid Brasiliens kust, tar han ändå med sig Tomaz. Killarna driver runt i den vinterstängda staden till det ständiga ljudet av vinden och vågorna, och sakta laddas deras trevande vänskap med mer komplexa känslor. En poetisk historia om att stå för den man är.

KÖP BILJETT


WAITING FOR B
20.00 // Biopalatset 3
Beyoncé har hängivna fans världen över. Men inga som i São Paulo. Det är två månader kvar till konserten med stort K och dags att börja tälta framför arenan för att få chans till bra platser. Här följer vi några av de mest entusiastiska fansen. En enkel, fin, rolig och närgången dokumentär om en grupp människor för vilka Beyoncé är mer än bara musik.

KÖP BILJETT 


NISE - IN THE HEART OF MADNESS
20.30 // Biopalatset
Nise – The Heart of Madness är en fantastisk och sann historia om en kvinna som lyckades vända upp och ned på en ingrodd institution, och ge dess invånare deras människovärde tillbaka. Filmen tilldelades flera priser på festivalerna i Rio och Tokyo.

KÖP BILJETT


KILL MED PLEASE
20.30 // Biopalatset 
En seriemördare plågar Rio de Janeiro i Anita Rocha da Silveiras prisbelönta debutfilm som kombinerar feministisk samhällskritik med ett färgstarkt bildberättande som precis fångar livskänslan hos en grupp tonårstjejer i den brasilianska medelklassen. Regissören finns på plats efter visningen för en frågestund.

KÖP BILJETT


 

kill-me-please.png
waiting-for-b.png