Festivalen bjuder på kortfilm

Nu på lördag den 13 maj firas Avenyn Block Party på Avenyn och Göteborg Film Festival är med och firar tillsammans med biograf Göta!
Vi har satt ihop ett kortfilmspaket som vi visar två gånger under dagen med filmer från festivalen. Bland annat visas I will always love you Kingen av Amanda Kernell, som uppmärksammats stort för filmen Sameblod (filmen som vann Dragon Award Best Nordic Film i Göteborg tidigare i år), och filmerna Turkkiosken och Studio 5 från årets Startsladden-tävling. 
 

Festivalen finns på plats och introducerar filmerna och det är gratis att gå. Det finns ett begränsat antal biljetter och det är först till kvarn som gäller. 

Visningarna börjar klockan 12:45 respektive 20:45. Vid dessa två tillfällen visas alla de sex nedanstående filmerna efter varandra. Biljetter, max 2 stycken per person, kan hämtas ut 30 minuter innan respektive föreställning. Biljetter kan enbart hämtas ut på biograf Göta.
 

 

43610-meet-me-in-holmsund.png


1.

Den blomstertid nu kommer, 15 min

Regi: Victor Lindgren

Sabina är en romsk ung kvinna som kommit till Holmsund för att arbeta, men i det lilla samhället finns en växande rädsla för alla ”nya”. En sommarkväll träffar hon Elin och en stark relation uppstår. Poetiskt, laddat och ytterst vackert skildrat.


 

43604-because-the-world-never-stop.png


2.

Studio 5, 11 min

Regi: Maximilien Van Aertryck, Axel Danielson

Bilden fördjupas av de förtroendeingivande nyhetsankarna när livesändningen pausar. Med humor och elegans skildras livestudion på SVT under arbetet att skapa en daglig föreställning, en show där innehållet är nyhetshändelser från hela världen.

 

43593-the-dinner-party.png

 

3.

Middagsbjudningen, 6 min

Regi: Jacob Stålhammar

Animerad dröm på gränsen till mardröm om familjens och vännernas märkliga matvanor. Freddie Wadling läser rim till jazzbeat. Ett tu tre, så åker vi in i munnen, ner i tarmar och runt omkring.

 

43602-turkkiosken.png

 

4.

Turkkiosken, 7 min

Regi: Bahar Pars

När Asal ifrågasätter sin kollegas ordval blir det dålig stämning på det kreativa innerstadskontoret. Med fantastisk känsla för de små uttrycken gestaltas strukturell rasism i en vardaglig situation. 

 

43499-i-will-always-love-you-kungen.png


5.

I Will Always Love You, Kingen, 32 min

Regi: Amanda Kernell

Conny får panik och drar ifrån sin flickväns förlossning. Det är minus 30 och bländande vackert snölandskap i ett litet samhälle i norra Norrland. Ryktet sprids såklart som en löpeld och han är inte välkommen någonstans. Vad ska han göra för att bli förlåten?

 

43471-the-committee.png


6. 

Kommittén, 14 min

Regi: Gunhild Enger, Jenni Toivoniemi

Delegater från Finland, Norge och Sverige samlas för att enas om ett konstverk som ska placeras vid Treriksröset. Men istället för ett objekt presenterar den anlitade konstnären en "nordisk" dans. Hejdlöst roligt och syrligt träffsäkert om demokratiska beslutsprocesser och nationalidentiteter.

collagekortfilmer.png