Filmvisning med författarbesök 28 april

Har du ännu inte sett fantastiska A United Kingdom har du nu chansen att se filmen och träffa författaren bakom boken filmen baseras på. Susan Williams är historikern som genom boken "Colour Bar” fick skådespelaren David Oyelowo (bl. a. Selma, The Butler) att upptäcka en bortglömd bit dramatisk kolonialhistoria. I boken och filmen följer vi ett kärlekspar som utmanade omvärlden och trotsade alla för att vara tillsammans.

I ett samarbete med Chalmers, SF Bio och Noble Entertainment gästar Susan Williams Göta fredag 28 april klockan 18. I samband med visningen håller festivalens Olle Agebro ett samtal med Susan Williams.

A United Kingdom är en inspirerande och sann historia om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium. 1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Botswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. En film om kärlek och mod av den prisvinnande regissören Amma Asante.

Köp biljetter till filmen och samtalet här.

aunitedkingdom.png