Fredagstips

Festivalen laddar upp inför den sista helgen och fredagen bjuder på ett fullspäckat festivalprogram med filmpremiärer, podcast, master classes och ölprovning samt festligheter i tältet, Välkomna!

Fredagens filmtips

FÖRFÖRD
15.00 // Draken

Tony som hamnar på rehabiliteringshem efter en skidolycka. Äntligen har hon tid att bearbeta sin tioåriga kärlekshistoria med Georgio; en destruktiv passion där Tony hela tiden mot bättre vetande har låtit Giorgios charm och extravaganser kompensera för hans lögner och svek.

KÖP BILJETT


OCCUPIED
17.45 // Biopalatset

Hur förändras ett samhälle som blir ockuperat? Norske deckarkungen Jo Nesbø ligger bakom denna spännande politiska thriller, där det ryska hotet blir verklighet när den norske statsministern Jesper Berg bestämmer sig för att stoppa all produktion av fossila bränslen.

KÖP BILJETT 


HOTELLET
19.45 // Roy

Vad är egentligen essensen i ett hotell? Och varför har hotellmiljöerna – lobbyer, barer, korridorer och rum med utsikt – en sådan stark suggestionskraft? Det frågar sig Kristian Petri i sin nya essäfilm som elegant rör sig från världens äldsta hotell i Japan till Marcel Prousts favorithotell Grand Hotel Cabourg.

KÖP BILJETT


HELA DAGENS FILMTABLÅ >

Fredagens seminarier


MASTER CLASS: MARY RAMOS
10.00 // Pustervik
Mary Ramos har arbetat med över 100 filmer och hon kallas ibland Quentin Tarantinos personlige dj. Hon är också festivalaktuell genom sitt arbete med musiken till den kritikerhyllade Spotlight. 

PODCAST: KJELLSON & WIK FRÅGAR
12.00 // Festivaltältet
Ett personligt samtalskoncept kring frågor som rör den filmiska processen. Här i samtal med Ruben Östlund under rubriken Film för vem, vad och varför?

FOKUS NIGERIA: BORTOM NOLLYWOOD
13.00 // Pustervik
Möt nigerianska regissörerna Biyi Bandele och C.J. Obasi, filmkritikern Shaibu Husseini och Justine Powell från Iroko Global, den största distributören av afrikansk film världen över i ett samtal om den nigerianska filmen, dess utveckling och framtid.


ÖLPROVNING I TÄLTET KL 16.00
Tillsammans med Brooklyn Brewery och Nya Carnegiebryggeriet dukar vi upp glasen och låter bryggeriambassadör Steve Dippel lära oss allt han kan om öl. Biljetterna kostar 120 kronor och säljs på plats i baren. Plus: man slipper spotta i glasen!

DJ I TÄLTET:
20.00–00.00 // Olof Heinö och Krita

 

forford-webb.png