Hogir Hirori kammar hem årets Angelospris

Hogir Hirori tilldelades vid en filmvisning på tisdagseftermiddagen Angelospriset för sin film Flickan som räddade mitt liv.

Angelospriset är Svenska kyrkans filmpris med en prissumma på 50 000 kronor. Förra årets vinnare var Magnus Gertten för dokumentären Every Face Has a Name.

Motiveringen lyder: Hogir Hirori är inte bara en betraktare utan låter sig engageras av konflikten i kurdiska Irak. Ett medmänskligt val, som blir ett konstnärligt val, räddar även hans liv. Beredd att ge vidare kameran och tolkningsföreträdet till andra ser han var och en av oss som en medmänniska i Flickan som räddade mitt liv.

I juryn satt Mikael Ringlander, juryns ordförande, präst och projektledare Se Människan, Kultursamverkan, Göteborgs stift, Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap, föreståndare för Centrum för kultur och hälsa, Göteborgs universitet samt Neta Norrmo, producent vid Sveriges televisions kultur- och livsåskådningsredaktioner, filmare, konstvetare och utbildad curator inom film och video vid Akademi Valand. 


KÖP BILJETT TILL FLICKAN SOM RÄDDADE MITT LIV

hogir_hirori_foto_mindre_copyright_mikael_ringlander.jpg
flickan-som.png