Hopptornet vinner Startsladden

Nu står det klart. Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck tilldelas festivalens stora kortfilmspris Startsladden för sin film Hopptornet. Priset är värt cirka en halv miljon kronor i form av filmteknik och kontanter och är ett av världens största kortfilmspriser.

Juryns motivering löd: "I en samtid där rädsla blivit politik visar filmen hur vi alla är lika. Med renodlad och poetisk form blottar filmen något av det allra mänskligaste."

Filmens handling kretsar kring ett tio meter högt hopptorn där rädslan för att hoppa ställs mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. Hur ser vi ut när vi tvekar och när vi bestämmer oss? Hur ser det ut när vi övervinner vår rädsla? Filmen är en underhållande studie av det mänskliga i en konstruerad situation.

Startsladdens jury bestod i år av producenten Marie Kjellson, fotografen Lisabi Fridell, regissören Hanna Sköld och Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater. 

Priset finansieras av Sveriges Television, Svenska Filminstitutet, Gothenburg Studios, Film Väst, Teaterförbundet, Folkets Bio, Independent Kostym och Shoot & Post.
 

 

moms.png


PUBLIKENS PRIS
Tilldelas Moms On Fire av Joanna Rytel.


Läs mer om de nominerade filmerna och köp biljetter till filmerna.

startsladden.png
hopptornet-webb.png
startsladden2.png
hopptornet-directors-webb.png
startsladden3.png