Kortfilmskväll på Biograf Capitol

Årets kortaste dag sammanfaller med kortfilmsdagen som firas på biografer runtom i Sverige. Festivalen har valt ut fem kortfilmsfavoriter till en gratis visning på biografen Capitol i Göteborg 21 december kl 18-19.30. Vi bjuder på julgodis!

För att säkra sin plats kan biljetter hämtas på Capitol från fredagen 16 december kl 15 (för Capitols öppettider se capitolgbg.se). Det går också bra att bara dyka upp.
 

KVÄLLENS FILMER

6A av Peter Modestij
Föräldrarna i klass 6A har samlats till ett krismöte. Även tre elever har kallats då de pekats ut som skyldiga till den mobbing som pågår. Välgjort, träffande och tankeväckande.

Hopptornet: 10 meter av Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck
Förra festivalens kortfilmsvinnare! I ett tio meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot vad det innebär att inte våga. En underhållande studie av det mänskliga psyket.

Kroppen är en ensam plats av Ida Lindgren
En kortfilm inifrån en ätstörning. En personlig skildring om självupptagenheten, självföraktet, ångesten och huvudpersonens kamp för att bryta sig ur destruktiviteten som är hennes enda trygghet.

Moms on fire av Joanna Rytel
Två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör kåthet och ovilja inför moderskapet.

Mamma vet bäst av Mikael Bundsen
Efter att ha träffat sin sons pojkvän för första gången vill mamman ge sin son några goda råd, vilket får oanade konsekvenser för deras relation.

Den 21 december klockan 18-19.30 är alltså tiden, och Biograf Capitol platsen.

hopptornet-1920-jpg.jpeg