Lunchbio och kvällsvisning i Lilla Edet

Lunchbio och kvällsvisning tillsammans med Lilla Edets kommun med fokus på kortfilm då Startsladdenfilmerna Hopptornet och Mamma vet bäst visas. Till kvällen blir det anime för hela slanten med Studio Ghiblis När Marnie var där regisserad av Hiromasa Yonebayashi.

12 MAJ // KL 12.30 // FOLKETS HUS, LILLA EDET

Hopptornet
STARTSLADDENVINNARE 2016. I ett tio meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. Hur ser vi ut när vi tvekar och när vi bestämmer oss? Hur ser det ut när vi övervinner vår rädsla? En underhållande studie av det mänskliga i en konstruerad situation.

Regi: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck

Mamma vet bäst

Mamman har absolut inga problem med att sonen just presenterat sin pojkvän för henne hon vill bara ge honom några råd i all välmening. En tät dialog och fantastiskt spel blottar skickligt familjerelationer där en bilresa får oanade konsekvenser för en hel familj.

Regi: Mikael Bundsen12 MAJ // KL 18.30 // FOLKETS HUS, LILLA EDET

När Marnie var där

Anna ska tillbringa sommaren på Hokkaido. Tanken är att den fuktiga luften ska lindra hennes astma. Hon fördriver tiden med att dagdrömma, övertygad om att hon står utanför den osynliga cirkeln som de flesta människor tillhör. Då träffar hon Marnie, en flicka som inte dömer utan låter henne vara precis som hon är. De två blir snabbt vänner, men det är något med Marnie som är annorlunda. Speltid 103 minuter.

Regi: Hiromasa Yonebayashi


Visningarna är gratis. VÄLKOMNA!

 


 

hopptornet-lunch.png
mamma-lunch.png
marnie-lilla-edet.png