Medlemsvisning 22 mars – Oscarvinnare!

Den dubbelt Oscarvinnande regissören Asghar Farhadis (vann även 2012 med Nader och Simin - En separation) film The Salesman är ett engagerande drama där hämnd är det centrala temat. Som plusmedlem är du välkommen på förhandsvisning 22 mars kl 18 på Capitol.

Huvudpersonerna Emad och Rana tvingas lämna sin bostad då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knuten till lägenhetens förra ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv.

The Salesman belönades även med en Guldpalm för Bästa manus och Bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes 2016. Farhadi vann sin första Oscar 2012 för filmen Nader och Simin – En separation. Endast tre regissörer har tidigare vunnit mer än en Oscar för Bästa icke-engelskspråkiga film; Fellini, De Sica och Bergman. Farhadi mottog dock inte statyetten själv i år utan meddelade i ett officiellt uttalande att han bojkottade Oscarceremonin på grund av president Donald Trumps kontroversiella inreseförbud till USA.

Biljetter hämtar du (max två per plusmedlemskap) på Capitol från fredag 17 mars kl 15.30. Se här för Capitols öppettider.

Originaltitel: Forushande
Filmens längd: 125 min
Regi och manus: Asghar Farhadi

I rollerna: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadat

Plats: Capitol, Skanstorget 1, Göteborg
Tid: Onsdagen 22 mars kl 18
The Salesman har svensk biopremiär 24 mars.
Visningen arrangeras i samarbete med Scanbox Entertainment

Vill du bli plusmedlem? Läs mer här. Eller mejla medlem@giff.se.

salesman.png