Ny vd på filmfestivalen!

Mirja Wester tillträder som ny vd på Göteborg Film Festival. Mirja har en bred förankring i filmbranschen och festivalen, med flera års erfarenhet av olika roller, senast som festivalchef.

— Rörlig bild blir allt viktigare för hur vi människor ser på vår värld. Därför ökar också vikten av att de berättelser som görs och visas på film speglar en mångfald av perspektiv. I det arbetet har Göteborg Film Festival varit ledande i snart 40 år, säger Mirja Wester.

— Göteborg Film Festival har länge betytt mycket för mig. Som filmskapare, filmälskare och göteborgare. Det är med stolthet och entusiasm jag tar på mig uppgiften att tillsammans med konstnärlig ledare och ett fantastiskt team fortsätta utveckla Göteborg Film Festival på dess olika plattformar som en arena där film och publik möts.

Mirja Wester har en bakgrund som filmproducent och har bland annat producerat Gabriela Pichlers kortfilm Skrapsår som belönades med en Guldbagge 2010. Hon har en magisterexamen i filmproduktion samt en ekonomiexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har arbetat på Svenska Filminstitutets utlandsavdelning. 2001 började hon som volontär på festivalen.

Sven-Olof Bodenfors, Göteborg Film Festivals styrelseordförande om rekryteringen av Mirja Wester:
— Mirja är en ledare som redan visat att hon kan vidareutveckla verksamheten och hon har stort förtroende i filmbranschen och bland medarbetarna.

Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg Film Festival:
— Mirja Wester är en skicklig strateg med gedigen ekonomisk bakgrund och stark förankring i filmbranschen. Dessutom har hon ett gigantiskt festivalhjärta. Jag kan inte tänka mig en bättre person för att fortsätta utveckla Göteborg Film Festivals verksamheter.

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och en av världens största publika filmfestivaler som varje år lockar till närmare 180 000 besök. Festivalen är också en viktig marknadsplats för ny nordisk film och sedan ett par år finns även den digitala filmtjänsten drakenfilm.se som innehåller hundratals kvalitetsfilmer från hela världen.

Nästa filmfestival, den 40:e i ordningen, äger rum 27 januari – 6 februari.

mirja_wester8502webb.jpg