Prisvinnande festivalfilm visas i Skövde

Festivalen reser vidare i regionen och den här gången visar vi Islands Oscarsbidrag Bland män och får i Skövde som gick i sektionen Nordiskt Ljus under den 39:e festivalen. Regissören Grímur Hákonarsons prisade långfilmsdebut visas på Biograf Odeon den 13 april. Visningen görs i samarbete med Föreningen Skövde Filmfestival.

I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom. Efter åratal av krig dem emellan, tvingas bröderna nu att börja samarbeta för att rädda sina hem och djur. De är helt överens om vad som måste göras, även om det innebär att bryta mot lagen.

Bland män och får är Islands officiella Oscarbidrag och belönades med förstapriset i kategorin Un Certain Regard vid filmfestivalen i Cannes 2015.

Plats: Biograf Odeon, Skövde
Tid: 13 april 2016, kl 19.00
Biljettpris: 70 kr (50 kr för medlemmar)
Biljetter köps i biljettkassan från 18.30 samma dag (endast kontanter)


Föreningen Skövde Filmfestival startade hösten 1990, och precis som namnet säger var syftet att arrangera filmfestival. Den allra första filmfestivalen i Skövde genomfördes våren 1991. Därefter har det varit filmfestival varje år utom 1994, 1999 och 2000. Läs mer på festivalens webbsida.

bland-man-och-far-webb.png