Programmet spikat till Göteborgs Lilla Filmfestival

Det blir spännande värre i biosalongen när Göteborgs Lilla Filmfestival drar igång 19 januari. Filmatiseringen av den populära ungdomsromanen Rum 213 av Ingelin Angerborn får världspremiär på de små filmälskarnas egen fest. Film från hela världen fortsätter rulla på vita duken till 22 januari.

Både vuxna och barn är överens om att boken Rum 213 är en riktig bladvändare. Äntligen hamnar nu berättelsen om tolvåriga Elvira, Meja och Beas dagar på sommarkollo också på vita duken. Filmen får världspremiär i samband med att filmfestivalen invigs och det blir tillhörande mingel på röda mattan med skådespelare, regissör och författare. Dessutom får alla barn, och vuxna, chans att sippa på festlig dricka, knapra på smaskigt snacks och mingla loss i foajén innan filmen börjar.

Göteborgs Lilla Filmfestival bjuder på ett gediget filmprogram. Film från Turkiet, Nederländerna och Sydkorea blandas med japansk animation och svenska världspremiärer. Årets filmskapare i fokus är Gun Jacobson. Festivalpubliken bjuds in till en djupdykning i hennes fantastiska och färgglada filmarkiv där man bland annat möter nallebjörnen Nelly som bestämmer sig för att flytta hemifrån, Vinga som hamnar på villovägar och en daggmask som bara försöker överleva.

Under festivalen kommer Drakens foajé vara fullproppad med roliga och kreativa aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Bland annat kan man kliva rakt in i en äkta filmkuliss, sminka sig som på film, måla sitt eget filmmanus och prova på en spännande filmworkshop. 

Ta del av programmet här!

rum213.png