Skörheten tilldelas Göteborgs Stora Filmpris

Skörheten av Ahang Bashi tilldelas Göteborgs Stora Filmpris på 50 000 kr. Priset delas ut av Göteborgs stad, under visningen av festivalens avslutningsfilm 4 februari.

Varje år anordnar Göteborg Film Festival visningar av de filmer som nominerats till en Guldbagge för bästa film. Efter visningarna mellan 14-16 januari på biograf Draken betygsätter publiken sin filmupplevelse, och den film som får högst betyg tilldelas Göteborgs Stora Filmpris.
 

Filmaren Ahang Bashi utgår ifrån sig själv och sin egen panikångest i dokumentären Skörheten. När Bashi är på toppen av sin karriär går hon in i en depression, filmen är hennes sätt att försöka förstå om, och i så fall varför, den är kopplad till hennes förflutna och flykten till Sverige. Ahang Bashi har tidigare gjort kortfilmerna Paradiset (2009) och Randy evaluates Sweden (2010).

Tidigare vinnare:
2016 Min lilla syster av Sanna Lenken
2015 Turist av Ruben Östlund
2014 Monica Z av Per Fly Filmaren

Ahang Bashi
utgår ifrån sig själv och sin egen panikångest i dokumentären Skörheten. När Bashi är på toppen av sin karriär går hon in i en depression, filmen är hennes sätt att försöka förstå om, och i så fall varför, den är kopplad till hennes förflutna och flykten till Sverige. Hon har tidigare gjort kortfilmerna Paradiset (2009) och Randy evaluates Sweden (2010).
 

fragility_still_1.jpeg