Söndagspärlor!

Festivalen börjar gå mot sitt slut, men hela söndagen är fullsmockad med film från förmiddag till sena kväll. Här är några av söndagens filmtips.

SOMMAREN '71
15.00 // Stora Teatern
Ett lustfyllt kärleksdrama som utspelar sig i Paris och på den franska landsbygden. Delphine pappa blir rasande när han får reda på dotterns förhållande med aktivisten Carole och tvingar hem henne till familjens gård igen. Carole bestämmer sig då för att följa efter. Rakt igenom nyanserade karaktärer i ett välspelat drama där framförallt samspelet mellan Izia Higelin och Cécile De France i huvudrollerna berör.

KÖP BILJETT

SATISFACTION 1720
15.30 // Chalmers

Festivalens avslutningsfilm! Året är 1720 och det stora nordiska kriget är slut. Viceadmiral Tordenskjold är en av krigets stora profiler och likt en rockstjärna blir hans resa en turné av hjältedådsberättelser med otaliga kvinnor på fall som följd. En nordisk 1700-tals epokfilm som är skriven av succéförfattaren Erlend Loe och regisserad av Henrik Ruben Genz (Terribly Happy, GFF 2009) är ett riktigt filmfyrverkeri.

KÖP BILJETT


EVA DOESN'T SLEEP
20.15 // Biopalatset 9

Gael García Bernal gör karriärens läskigaste roll i denna visuellt vidunderliga film om Eva Peróns lik, och ett lika osannolikt som fascinerande verkligt kapitel i Argentinas historia. Eva Doesn’t Sleep är en symboltyngd, surrealistisk och drömsk mardrömsskildring. En serie bländande snygga mörka scener som tillsammans bildar vågad och fullständigt originell film.

KÖP BILJETT


DAGENS FILMTABLÅ


FILMADE SEMINARIER
Missade du några av veckans seminarier?
Ingen fara, flera av dem filmades och finns att se på länken nedan. Till exempel finns samtalet mellan Jonas Gardell och Laurie Anderson, Master Class med Tom Hooper och seminariet om nigeriansk film. 

HÄR SER DU FILMADE SEMINARIER

 

summertime_og-2.png