Tack för i år!

Den 11 dagar långa filmfesten är över. Det bjöds på många fina upplevelser, både för publik och bransch, och Göteborg Film Festival har stärkt sin position ytterligare som den främsta filmfestivalen i Norden.

Mängder med världspremiärer, celebra gäster, seminarier och fester gjorde den 40:e festivalen till en formidabel succé. Bröderna Dardenne, Tran Anh Hung, Amanda Kernell, och Lone Scherfig var några som besökte festivalen och skänkte stjärnglans i vinterrusket.

Vi kan också konstatera att den totala andelen kvinnliga regissörer i årets program var 37 procent och de manliga 63. En bra siffra internationellt sett och betydligt bättre än representationen på exempelvis Stockholms filmfestival som på sin senaste festival visade 28 procent filmer av kvinnliga regissörer.

Under festivalen visades 457 filmer från 84 länder på 29 dukar runt om i stan. Totalt över 1000 visningar! Addera massor av seminarier, bar talks, master classes och fester och resultatet är så mycket mer än en filmfestival.

Och fick man inte nog av film under festivalen så pågår det en filmfestival dygnet om, året runt på Draken Film – vår växande vodtjänst. Där finns redan ett par filmpärlor från årets festival.

På vår Youtube-kanal finns filmade seminarier och samtal, och här hittar du många fina bilder från festivalen.

Nu börjar arbetet med 2018 års festival!

 
  

vinnarna9_ninanilsson.jpg
invigning3_samuel.jpg
invigningen7_malin.jpg
invigningsfestgbgfilmstudios18_samuel.jpg
biovisningminort28_ninanilsson.jpg
invigningen8_nina.jpg
vinnarna1_ninanilsson.jpg