Utan volontärer - ingen festival

Davor Radic har varit trogen volontär på festivalen under fyra års tid – vi passade på att ställa ett par väl valda frågor om den hektiska veckan.

För att uppmärksamma volontärers viktiga arbete instiftades Internationella volontärdagen som infaller den sista lördagen i november varje år – det vill säga idag!

Och allvarligt talat, utan volontärer – ingen filmfestival, så enkelt är det.

Davor Radic har varit trogen volontär hos oss i tre år, och kommer att göra sitt fjärde år 2017. Med anledning av det ställde vi förstås fyra väl valda frågor till Radic, som brukar se imponerande 24 filmer varje år.
 

Vad är den största fördelen med att arbeta med som volontär på filmfestivalen?

– För det första får du ju se hur mycket film som helst. Men framförallt får du träffa alla fantastiska människor som gör filmfestivalen så minnesvärd. Allt från filmskapare, filmälskare till andra underbara volontärer och medarbetare. Tänk dig en hel vecka, en hel stad, tillägnad filmkonsten. Och du får vara med och bidra till den minnesvärda upplevelsen som gör denna festival så älskad av alla.

Det blir ditt fjärde år på festivalen, vad är det som får dig komma tillbaka varje år?
 

– Mina fantastiska kollegor. Att få vara del av denna unika gemenskap av publik, medarbetare och fantaster som alla älskar film. Och filmerna så klart!
 

Om någon går i valet och kvalet  att söka - vad är moroten att göra slag i saken?

– Du får en ta del av en enorm buffé av film från världens alla hörn - helt gratis! Det är väl den största moroten tycker jag. Och så får du vara med bakom kulisserna på Sveriges roligaste festival.
 

Hur mycket film brukar du hinna se?

– Brukar bli ca 24 filmer sammanlagt. Oftast försöker jag se smalfilm och filmer utan distribution. Roligaste är att bli överraskad, hoppa in i någon salong utan att veta innan vad du kommer se. Film är bäst på bio och bästast på filmfestivalen!

Vill du också prova på att vara volontär på festivalen? Nu kan du ansöka här!

davor.jpg