Workshopturné med lilla festivalen

Under fem tillfällen under våren kommer Göteborgs Lilla Filmfestival i samarbete med Swedbank och Sparbanken Skaraborg ordna filmworkshops med femteklassare runt om i Skaraborg.

Vid workshopen delas barnen in i grupper och får använda en iPad för att filma sina scener. Temat är sparande och genom workshopens olika steg kommer barnen med hjälp av filmfestivalens pedagoger att få lära sig jobba med urvalet av bilder och vikten av att vara tydlig i vad man vill förmedla. Som avslutning får barnen sätta ihop och redigera sina filmer och sedan presentera dem för sina klasskamrater. Målsättningen är också att visa filmerna i en utställning på Göteborgs Lilla Filmfestival 2017. Syftet är att sprida kvalitetsfilm till barn och unga i skolan, sprida kunskap kring sparande och öka den visuella kompetensen bland unga.

I anknytning till workshoparna kommer det också att anordnas skolbiovisningar på de respektive orternas lokala biografer (om inte annat anges). Projektet kommer att besöka följande orter under våren:

23 februari: Bredöl skola, Essunga
29 februari: Kinnarpskolan, Falköping/Kinnarp (visningen sker på skolan)
11 mars: Prästgårdskolan, Götene
14 mars: Svärtagårdsskolan, Skövde (visningen sker på skolan)
4 april: Grangärdeskolan, Mariestad

Lyssna på radio Skaraborg (med start från 1:04:00)

workshop-lilla.png