Mary Ramos

GIFF 2016

Mary Ramos växte upp i Kansas City och flyttade till Hollywood för att arbeta med film. När hon träffade Quentin Tarantino började ett av filmhistoriens mest trofasta samarbeten, det mellan musikläggaren Mary Ramos och stjärnregissören Quentin Tarantino.

Hon kommer till Göteborg Film Festival för att delta i The Ingmar Bergman International Debut Award Juryn och hon kommer även att dela med sig av sina yrkeshemligheter i en alldeles speciell Master Class fredagen 5 februari kl 10.30.

I dag har Mary Ramos arbetat med över 100 filmer och hon kallas ibland Quentin Tarantinos personlige DJ. Mary Ramos ligger bakom samarbetet mellan Quentin Tarantino och Ennio Morricone i bioaktuella The Hateful Eight. Tillsammans med mästerregissören har hon skapat den unika kemi mellan film och musik som råder i Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill Vol 1 och flera andra av Quentin Tarantinos filmer.

I den berömda svärdduellen i Kill Bill Vol 1 mellan Uma Thurman och Lucy Liu spelas Santa Esmeraldas discotolkning av klassikern Don’t Let Me Be Misunderstood. För att få rättigheterna till enbart den scenen gick Mary Ramos igenom en lång arbetsprocess för att leta rätt på sångaren Leroy Gómez och kunde till slut lösa rättigheterna till låten.

Hon är dessutom festivalaktuell genom sitt arbete med musiken till Tom McCarthys kritikerhyllade Spotlight.

Seminariet den 5 feb kommer hållas på engelska och moderator är journalisten Christina Jeurling Birro.

 

More about Mary Ramos

mary-ramos.jpg