Göteborgs Lilla Filmfestival

Helgen innan den stora festivalen öppnar vi dörrarna till de små filmälskarnas egen fest. Passa på att grotta ner dig i filmmörkret med ditt favoritgodis och se massa film från världens alla hörn.

WORKSHOP MED LILLA FESTIVALEN UNDER SKARABORGS FILMFESTIVAL 9 APRIL
Filmskapande för dig mellan 10-14 år, Läs mer

WORKSHOPTURNÉ
Under fem tillfällen under våren kommer Göteborgs Lilla Filmfestival i samarbete med Swedbank och Sparbanken Skaraborg ordna filmworkshops med femteklassare runt om i Skaraborg.

23 februari: Bredöl skola, Essunga
29 februari: Kinnarpskolan, Falköping/Kinnarp
11 mars: Prästgårdskolan, Götene
14 mars: Svärtagårdsskolan, Skövde
4 april: Grangärdeskolan, Mariestad
LÄS MER OM 2016 ÅRS PROGRAM HÄR NEDAN:
-------------------------------------------------
GALAPREMIÄR!

21 jan kl 17.00 rullar vi ut röda mattan. Sippa på festlig dricka, ta något gott att äta och mingla loss i foajén innan visningen av Mikro och Gasolin. Dessutom kommer Barndansvisionen att dansa in festivalen i sann karnevalanda.

AMY DIAMOND GÄSTAR INVIGNINGEN AV KULTURÅRET
Lördagsmingel med workshop och massa roliga saker för alla barn när vi inviger kulturåret 2016. Kulturåret är ett fokusår inför Göteborg stads 400-årsjubileum 2021.

Amy Diamond, känd från bland annat Bulldog på Barnkanalen, Melodifestivalen och nu senast som skådespelerska i Min Lilla Syster kommer till Göteborgs Lilla Filmfestival och svarar på frågor om film! Kom och lyssna eller varför inte ställa en egen fråga?

Tid och plats: Lördag 23 jan kl 14.00 i Drakens foajé. Fri entré.


Drakens foajé är till brädden fylld med aktiviteter för ung som gammal:

  • Testa på en rolig och inspirerande workshop
  • Kliv rätt in i en filmkuliss uppbyggd i sann 70-talsanda
  • Sminka dig som på film 
  • Musiksätt ett filmklipp
  • Bli en mästare på animation med Annika och Astrid från Kulturskolan
  • Måla en teckning i Drakens egen vernissage på vad just du vill se på vita duken i framtiden
  • Kryp upp i Drakens lilla lounge och se på massor av film gjorda av barn och unga 

 

mikro-och-gasolin-480px.png


MIKRO OCH GASOLIN
Invigningsfilm // Michel Gondry // Ålder 9+
Filmvärldens mest lekfulla regissör Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Be Kind Rewind) är tillbaka i storform med en charmerande hyllning till ungdomlig fantasi, upptäckarlust och vänskap. Daniel kallas ”Mikro” på grund av sin storlek, medan det är motorintresset som givit Théo smeknamnet ”Gasolin”. Tillsammans bygger killarna en fantastisk husbil i trä och ger sig ut på en äventyrlig resa. Audrey Tatou briljerar som Mikros mamma i denna oemotståndliga komedi.

Tor 21 jan 18.00 Draken
Sön 24 jan 16.00 Draken

Se trailer   Köp biljett
 

 

animation-i-fokus.png


FILMSKAPARE I FOKUS
Animation // Anna & Staffan Erlandsson // Ålder 3+
Årets filmskapare i fokus har firats och vunnit priser över hela världen för sina oförglömliga och färgstarka animationer. Vi gör en djupdykning i deras härliga filmarkiv och möter ormen Jack och sköldpaddan Pedro och träffar Bu och Bä efter Lena och Olof Landströms älskade barnböcker. Följ med in i skafferiet där tomater, lökar och ägg berättar roliga historier, bli berörd av den balettälskande grodan och häng med när en liten macaron ger sig ut på äventyr i världen.

Sön 24 jan 12.00 Draken Regissörsbesök!

Köp biljett
 

 

long_way_north-480px.png


LÅNGT UPP I NORR
Animation // Rémi Chayé // Ålder 7+
Sasha är en ung tjej som växer upp i Ryssland i slutet av 1800-talet. Hon längtar efter sin morfar Oloukine, en forskare och arktisk upptäckare som fortfarande inte kommit hem från sin senaste expedition vid Nordpolen. För att bevara familjens heder bestämmer hon sig för att följa sin morfars spår norrut i hopp om att hitta hans berömda skepp. Ett spännande och färgstarkt äventyr där hoppet och vädrets makter spelar några av de största rollerna.

Fre 22 jan 18.00 Draken
Lör 23 jan 13.00 Angereds Bio

Se trailer    Köp biljett
 

 

bajsfilmen-480px.png


BAJSFILMEN – GUNELLEN OCH DOLORES VÄRLD
Animation // Linda Hambäck // Ålder 3+
Dolores och Gunellen bor tillsammans och är bästa vänner. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Då börjar Dolores berätta allt hon vet om bajs, hår, döden, livet och kärleken, i hopp om att Gunellen skall stanna. Men kommer hon att göra det? Filmen tar upp livets vardagligheter med otrolig värme och humor och är fritt baserad på Pernilla Stalfelts prisbelönta böcker.

Lör 23 jan 15.00 Draken Regissörsbesök!
Sön 24 jan 11.00 Frölunda Kulturhus

Sön 24 jan 13.00 Angereds Bio

Se trailer    Köp biljett
 

 

flyttfaglar-480px.png


FLYTTFÅGLAR
Spelfilm // Oliver Ringer // Ålder 7+
Mitt under Catys födelsedagskalas ser hon och hennes bästis Margaux hur fågelägget, som hon fått av sin pappa i 10-årspresent, kläcks. De bestämmer sig för att ta hand om den lilla fågelungen men deras föräldrar har helt andra planer. Tjejerna bestämmer sig därför att göra något de aldrig gjort innan: rymma hemifrån. Flyttfåglar är en fin historia om starka vänskapsband, tillhörighet och att aldrig någonsin ge upp hoppet om det man tror på.

Lör 23 jan 11.00 Angereds Bio
Lör 23 jan 12.00 Frölunda Kulturhus

Sön 24 jan 14.00 Draken

Se trailer    Köp biljett
 

 

jill-and-joys-winter-480px.png


ADAS OCH GLADAS VINTER
Spelfilm // Saara Cantell // Ålder 7+
En mörk och kylig kväll knackar det plötsligt på barnen Ada och Gladas dörr. Det är en tummetottfamilj som står utanför dörren, deras bil har gått sönder och i väntan på att den skall lagas flyttar familjen in i flickornas dockhus. Men det dröjer inte länge förrän verkstadsinnehavarens giriga hustru kommer småfolket på spåren. En vacker och tänkvärd film om vikten av att ta hand om människor som verkligen behöver hjälp.

Lör 23 jan 17.00 Draken Regissörsbesök!
Sön 24 jan 13.00 Frölunda Kulturhus

Se trailer     Köp biljett
 

 

pelle-480px.png


PELLE SVANSLÖS
Animation // Stig Lasseby // Ålder 3+
I den klassiska filmen om Pelle Svanslös får vi följa med den svanslösa katten på hans första äventyr i Uppsalas gränder. Här blir han jagad av ilskna bulldoggar och stöter för första gången på elaka Måns och hans kumpaner Bill och Bull som försöker ställa till det för Pelle i Kattmästerskapen. Som tur är finns det snälla kompisar också, som Maja Gräddnos och den kluriga huggormen Kalle som hjälper Pelle Svanslös på hans äventyr.

Lör 23 jan 10.00 Draken

Köp biljett
 

 

ville-och-vilda-kanin-480px.png


VILLE OCH VILDA KANIN
Animation // Ylva-Li & Lennart Gustafsson // Ålder 3+
Ville Kanin bor på en gård, men livet i bur är ingenting för honom och en dag rymmer han till skogen. Där träffar han Vilda Kanin som lever i skogens frihet, men utanför burens trygghet lurar många faror: skator, igelkottar och rovfåglar ställer till det för både Ville och Vilda. Var hör kaninerna egentligen hemma? Innan filmen visas kortfilmen Jag och Girafferna, om två fnittriga giraffer och en väldigt slö krokodil.

Lör 23 jan 11.00 Frölunda Kulturhus
Sön 24 jan 11.00 Draken

Köp biljett
 

 

lamb-480px.png


LAMMET
Spelfilm // Yared Zeleke // Ålder 9+
Ephraïms mamma är död och när hans pappa måste resa till storstaden för att jobba får han bo hos några släktingar i en annan by. Hans stränga farbror vill offra Ephraïms älskade lamm inför en stor fest, men Ephraïm gör upp en plan för att rädda lammet. En stämningsfull och spännande film som utspelar sig i de vackra etiopiska bergen.

Lör 23 jan 12.00 Draken
Sön 24 jan 11.00 Angereds Bio

Se trailer     Köp biljett


BILJETTER
Biljetter säljs på biograferna eller här på webben. Ordinarie pris 40 kr. Galainvigningen 60 kr. Festivalpass behövs ej. Aktiviteterna i foajén kräver ingen biljett.

 

 

lilla_festivalen_webb.jpg
workshop-lilla.png
lilla_filmfestivalen21_mette_lindberg.jpg