Program 2017

Här hittar du filmer och visningstider till Göteborgs Lilla Filmfestival 2017.

Köper biljetter gör du här!
 Dagen då min pappa blev en buske
Regi: Nicole Van Kilsdonk

Toda är 10 år och bor tillsammans med sin pappa som är den bästa bagaren i stan. Men en dag blir det krig och hennes pappa måste resa iväg för att försvara landet. Toda tvingas fly över gränsen ensam för att försöka att hitta sin mamma som bor i ett annat land. Men hur ska de hitta varandra? Toda ger sig iväg på ett äventyr där hon möter märkliga människor, hamnar i knasiga situationer och hittar en speciell ny vän. (Ålder: 10+)
Söndag 22 januari, 15:00, Draken
Trailer.
 The Red Turtle
Regi: Michael Dudok de Wit

En skeppsbruten man på en öde ö får oväntat sällskap av en röd jättesköldpadda när han försöker ta sig därifrån på en flotte. Det som börjar som en Robinson Crusoe-berättelse blir snart en fängslande familjeberättelse om kärlek, vänskap och kampen mot naturens krafter. Ett vackert drama signerat japanska animationsmästarna Studio Ghibli som tidigare ligger bakom filmer som Min granne Totoro, Det levande slottet och Spirited away. (Ålder: 7+)
Söndag 22 januari, 13:00, Draken
Trailer.

 
Rauf
Regi: Baris Kaya och Soner Caner
9-årige Rauf bor i en liten by uppe i de kurdiska bergen i skuggan av ett krig som aldrig verkar vilja ta slut. När han börjar jobba med att snickra ihop kistor till alla de som dör i byn förälskar han sig snabbt i chefens dotter Zana. Hon är 20 år äldre än han själv men det bryr sig inte Rauf om. En dag ber hon honom att köpa en rosa sjal till henne, en uppgift han tar på största allvar. En hjärtskärande historia där kärleken, den olidliga väntan och det oändliga kriget ständigt är närvarande. (Ålder: 7+)
Söndag 22 januari, 13:00, Frölunda Kulturhus
Söndag 22 januari, 17:00, Draken

Trailer.

 Det här är vår värld
Regi: Yoon Ga-eun
Sun är mobbad i skolan och tillbringar den största tiden själv. Men mitt under det varma sommarlovet träffar hon äntligen en kompis. Hon och Jia blir bästa vänner och delar med sig av sina innersta hemligheter med varandra. Men när skolan börjar vill Jia hellre hänga med de coola tjejerna i klassen och Sun blir utfryst igen. Tjejernas relation blir en kamp där de gör varandra mer illa än vad de innerst inne tänkt. (Ålder: 7+)
Lördag 21 januari, 15:00, Draken
Trailer.
 Ture & Jerry
Regi: Mariko Härkönen och Ismo Virtanen

Ture och Jerry är två excentriska, roliga och färgstarka skalbaggar som blir bästa vänner när Ture kraschlandar i Jerrys hus. Genom små korta äventyr får vi följa med på galna upptåg bland småkrypen på en soptipp. Med ett stort knippe humor tar filmerna med oss till en värld där man inte bara uppmanar barn att återvinna, utan också berättar hur viktigt det är att respektera varandra och att använda sin fantasi. (Ålder: 3+)
Lördag 21 januari, 10:00, Frölunda Kulturhus
Söndag 22 januari, 10:00, Draken

Trailer.
 


 

Rum 213
Regi: Emelie Lindblom

Under sommarlovet i sexan åker Elvira på kollo. Men rummet där Elvira, Meja och Bea ska bo blir vattenskadat och de måste byta. Till rum 213. Det dröjer inte länge förrän oförklarliga och mystiska saker börjar hända: Saker försvinner, Elvira börjar bete sig märkligt om nätterna och osämjan mellan tjejerna växer allt mer. Stämningen blir kuslig, och vem är den rödhåriga flickan i vit klänning som smyger omkring i korridorerna på kollot? Rum 213 är en spännande filmatisering av Ingelin Angerborns älskade ungdomsroman. (Ålder 10+)
Torsdag 19 januari, 18:00.
Lördag 21 januari, 13:00.

Trailer.


 

Fröken Omöjlig
Regi: Jamais Contente
13-åriga Aurore är mellansystern som alltid haft svårt att hitta sin plats i familjen. När hon få gå om sjunde klass för andra gången träffar hon en ny lärare som får henne att upptäcka böcker, och snart börjar hon skriva egna texter. En dag får hon frågan om att sjunga det hon skrivit med ett gäng killar i ett rockband. Fröken Omöjlig är en prisbelönt, charmig och rapp fransk film om identitet, familjeband och så klart lite kärlek. (Ålder: 10+)
Lördag 21 januari, 13:00, Frölunda Kulturhus
Fredag 20 januari, 17:00, Draken

Trailer.
 


 

Månulvarna av Nima Yousefi & Jazzoo av Adam Marko Nord

I Månulvarna möter vi just några skojiga månulvar som mitt under den stillsamma natten gör allt för att försöka nå den stora vackra månen. Frågan är bara om de kommer att lyckas? En vacker och stämningsfull kortfilm om att aldrig ge upp på det man tror på. I Jazzoo får vi hänga med på några små djurs äventyr i korta, färgglada och energiska avsnitt till underbar jazzmusik. Ett lekfullt äventyr fyllt av positiva berättelser om solidaritet och allas lika värde. (Ålder: 3+)
Lördag 21 januari, 10:00, Draken
Söndag 22 januari, 11:00, Draken

 Agnes Cecilia – en sällsam historia
Regi: Anders Grönros
När Nora är fem år omkommer hennes föräldrar i en bilolycka men de vuxna omkring henne vägrar att berätta sanningen för henne. Nora och hennes nya familj flyttar till en ny lägenhet och där börjar det hända underliga saker. Hon hör steg på nätterna som alltid slutar vid hennes dörr. En gammal trasig klocka är plötsligt hel och går baklänges. Någon verkar söka kontakt med henne från andra sidan. Filmen är baserad på Maria Gripes omåttligt populära ungdomsbok med samma namn. (Ålder: 7+)
Lördag 21 januari, 17:00, Draken
 Filmskapare i fokus
Gun Jacobson
Årets filmskapare i fokus är en hyllad animatör, författare och illustratör. Hon ligger bakom flera älskade filmer och några kommer du att få ta del av i detta härliga kortfilmspaket för den allra yngsta biopubliken. Vi gör en djupdykning i hennes fantastiska och färgglada filmarkiv och möter bland annat nallebjörnen Nelly som bestämmer sig för att flytta hemifrån, Vinga som hamnar på villovägar och en daggmask som bara försöker att överleva. (Ålder: 3+)
Lördag 21 januari, 11:00, Draken
Söndag 22 januari, 10:00, Frölunda Kulturhus

rum213.png